Bette Skiv er hjemhørende i Spodsbjerg, og Fisker i Langelandsbæltet hele året.

 

Webcam

Seneste nyt


 12.03.2021
 
Så, nu er det godt et år siden jeg sidst har opdateret! men der var også et større oprydnings-arbejde, og opdatering. Nå, nu tror jeg den kører igen!!!!!
 
Den 21 februar, var Jan med ude en tur. Vi skulle ud at lede efter TO gode torsk! Men jeg må jo nok indrømme, at jeg var så ubeskeden, at jeg selv fangede dagens bedste fisk
 
 2021 stor torsk

 

14.02.2020
 
Hold da op, nu har jeg fundet en anden internet udbyder, og det ser ud til at virke, og være en del hurtigere, end den udbyder jeg havde før!!!!
 

I forgårs var jeg på havet.... Efter en lang kamp for i det hele taget at komme ud til vandet, og så måtte vi alligevel vente 1,5 time på lidt højere vandstand, inden jeg turde forcere stenrevet!!!

Så trollede vi i et par timer, uden at få noget, og så var det ved at være på høje tid at komme i land igen. Og det viste sig at være en temmelig vanskelig opgave. Dønningerne fejede simpelthen båden af rampen, hurtiger end jeg kunne finde bil og trailer!!!

Så prøvede vi, om vi kunne få båden op stranden, men det opgav vi, da den havde været næsten bredfyldt af dønningerne 3 gange. Så nu var gode råd ved at være dyre. MEN, ved at køre traileren HELT ud i vandet, med et stykke reb i, fastgjort til bilen, lykkedes det at få båden sat på traileren og sikret!!!!!!!!!!!!! I mellemtiden havde jeg i panikken også lige haft sat bilen fast i sandet, da jeg ville skyde genvej, for at prøve at trække båden op på stranden. ALT i ALT gik det godt, uden at nogen kom til skade, eller vi smadrede noget.  

 
 

 
04.02.2020
 
Nu, kan jeg opdatere lidt, men tror desværre ikke jeg kan få billeder på!!!!

Min internet forbindelse er nemlig alt andet en god...

Men vi har fundet en betonrampe vi kan sætte båden i vandet fra. Skulle bare lige først have parteret en kokos-palme væk fra den, som den sidste orkan havde smidt der.

 

 

 

17.01.20

Så har vi fået hentet bilen, og forsikret og registreret!!! Ting er ikke så automatiserede og digitaliserede, og det er heller ikke altid logisk, hvor man lige skal henvende sig!!! 

Kommende uge bliver blæsvejr og regnvejr, men derefter skulle det blive fiskevejr!!! Glæder mig...


 

torsk 261219 26.12.2019

Det blev da til et par pæne fisk i dag. Så de er ikke HELT væk!!


09.12.2019

SÅ, nu vil jeg se om ikke jeg kan finde ud af at opdatere lidt igen!!!!

Det er ikke blevet til særlig meget fiskeri, her i efteråret, de fleste mennesker regnede med at vi var udenlands!!! Men det blev sat på stand by, da jeg lige skulle ind og have ordnet pumpeværket lidt!!!!!

MEN, vi har fanget nogen rigtig flotte rødspætter i år! Nu bliver det spændende om der kan blive en nytårstorsk til os!!!

 

 
 

05.04.2019
 
Så er Bette Skiv kommet hjem til Spodsbjerg igen. Vi fik godt nok lidt tæsk undervejs, men det gik helt fint!!!
 

01.04.2019
 
Puha, nu har jeg igen svigtet opdateringen....
 
MEN, i går landede vii Billund, efter en rejse på 24 timer, hvor alt gik godt, selv om man er lidt smadret, efter sålang en rejse.
 
Nu er forårsarbejdet i haven i gang, og hverdagen starter igen.. Der ser ud til at blive en del fisketure, med Bette Skiv, i april og  maj.
 
 
 
 

 
 
 
 09.03.2019
Så er det virkelig på høje tid, at jeg får skrevet lidt igen!!! Her på Comorerne er alt vel, og vi får da også lidt lavet.
Vi er for længst færdige med at isolere loftet, og i morgen kommer der en elektriker, af familien,og installerer vores klima-anlæg. Det bliver rigtig sjovt at se hvor godt det fungerer, for det er godt nok ikke nemt at få noget lavet, når der er op mod 30 grader indendøre!!!!!
Men jeg er lige ved at være færdig med køkkenet, og der er rindende vand i både køkken og badeværelse!!! mangler kun et lave et skab med indbygningsovnen.
 
Håber alt er vel derhjemme!!!!!

21.02.2019
 
Hold da op, hvor tiden løber, når man er i fuld sving fra morgen til aften!
Men nu har vi også fået monteret alle 13 vinduer, og er ifuld sving med at lægge isolering oppe på loftet!!
Med det samme vi er færdige med det, kan vi få køkkenet ud af kontaineren, og SÅ kan jeg få fat i båden!!!!!!

11.02.2019
 
Her er alt vel, og der er sket en del fremskridt!!!! Vi har nu tegnet forsikring til bilen, og den er blevet registreret, og vi har kriget os nogen nummerplader, som jeg er ved at montere!!!!!
 
I morgen skal vi gerne op og se til containeren, som ER blevet transporteret op til kysten, hvor jeg kan komme ud at fiske...
 
Hele weekenden har vi lagt mere eller mindre stille, OG ikke haft internetadgang!!! Havde ikke mere data tilbage!!!!!
 
 
 

08.02.2019
 
Så er det på høje tid, at jeg får skrevet lidt igen!!! Her gårdet en brølegang, men lidt fremskridt er der da.
I går fik jeg hold i bilen, så nu står den HER uden for, med lidt held får jeg fat i nogen plader til den i dag. NÅ, ikke, har lige fået og vide i telefonen at ham der laver plader, ikke er der i dag, men måske i morgen!!!!!!!!
 
Så må vi se om der er mulighed for at det lykkes at få containeren bragt op på nordøen i dag.. I hvert fald BURDE den være helt fri af toldvæsenet. Men så længe den holder inde bag hegnet til toldvæsenet, føler jeg mig ikke sikker på ret meget.   
 

02.02.2019
 
Her har vi haft regn og tordenvejr i dag. Så temperaturen er faldet til omkring 25 grader.
 
Er i fuld gang med at få frigivet containeren med indhold, fra toldvæsenet!!!
Det er en lidt kompliseret affære, hernede. Der er en del 'instanser', der gerne vil have en del af kagen.
Regner med at det lykkes at få den fri, uden at åbne den, i løbet af mandag eller tirsdag.
 
I morgen kører vi lidt nordpå, til stranden hvor jeg vil fiske fra. Altså der hvor jeg normalt vil sætte båden i vandet.
Vi skal se på det stykke jord, vi har lejet/lånt af noget familie, hvor containeren skal stå,
og fungere som garage for båden!!!!
 

28.01.2019
 
Så er det blevet mandag, og weekenden gik med at rejse, men nu sidder vi også lidt syd for ækvator. og er så småt i gang med at få kufferterne pakket ud.
Så vidt jeg kan se, ankommer containeren med bil og båd, allerede i morgen!!!! Så vi skal ud og finde nummerplader, og hvad ved jeg.
 

25.01.2019
 
Nu er det på høje tid, at jeg får fortalt lidt igen!!!
 
Containeren er landet på Mayotte, og når frem til Moroni,
den 29. eller 30.
Og da skulle jeg meget gerne være der, og tage i mod den. Der er afgang fra Billund i morgen, først på aftenen!!!!!!!!!!!!!
 
I mellemtiden har jeg sejlet Bette Skiv, om på Walsteds bådværft, i Svendborg. Så kan hun få et 'makeover', mens vi er væk, og vi behøver ikke at bekymre os , om hun ligger godt nok!!!!
 

26.12.2018

Så er containeren på vej ned gennem Røde Havet!!!!! Håber den slipper forbi piraterne!!!

Det ser jo ud til at blive fiskevejr de næste par dage!!!!

 


 


21.12.2018

Så er containeren på vej hen gennem middelhavet, på vej mod Suez.

Håber på en tur i Langelandsbæltet, efter nytårstorsken, her mellem jul og nytår.

Efter nytår skal Bette Skiv en tur på værft!!!!!

 12.12.2018


 

Så har containeren krydset Biscayen!!! Og befinder sig lige ud for det nordlige hjørne af Portugal!! Jeg skulle nu have lavet plads til mig selv!  Nå, det kan godt være det var blevet lidt trivielt i det lange løb.......

10.12.2018

Så, tror jeg at jeg er lidt i gang igen. Men det er nu ikke helt nemt.

WEBCAM linker direkte til kameraet i Spodsbjerg, der vender ud mod 'BETTE SKIV' ....

Vores container, med alt grejet til Comorererne, ligger lige nu, nede i den Engelske Kanal, på vej mod Dubai, hvor den skal omskibes, inden det går videre mod Comorerne!!!! 04.01.2017

PUHA... Bette Skiv ligger temmelig højt i nat!!!

højvande


 

 

 

31.12.2016

Godt nytår, allesammen!!!!!

Var en tur ude at lede efter nytårstorsk, i torsdags! Klaus var med, og han fik to brugbare fisk. Jeg fik ikke selv nogen. Så der er ikke mange derude endnu. forhåbentlig kommer de lidt længere hen på vinteren!!!!

 17.12.2016

SÅ,  er Bette Skiv hjemme i Spodsbjerg igen!!!!!!!!!!!


14.12.2016

Nu mangler der ikke meget, før Bette Skiv er færdigt.

Se Bette Skiv 2016

 


07.12.2016

Sådan så hun ud, da hun kom op!!!!

Bette Skiv set nede fra

Mandag morgen begyndte Shelterbyg at opføre bålhytten, tirsdag eftermiddag kørte de hjem igen.

Her ses slutresultatet. Så nu er tipien afløst.

             Tipi afløser


06.12.2016

PUHA. det var på høje tid Bette Skiv kom på bedding. Vi slæbte rundt på en HEL muslingefarm.

Desværre kan jeg ikke lægge billeder på lige nu. mit software er vist ved at være forældet!!! Må prøve at få gjort noget ved det her i vinter...

I dag er den nye bålhytte, der skal være tipi'ens afløser, blevet bygget færdig... Men den kan jeg jo heller ikke lægge billeder af...Den er godt nok flot!


30.11.2016

Nu er det på høje tid, jeg får lidt opdateret!!!! Hvis der overhovedet er nogen der kikker mere.  

Som man kan se på WEBCAM, er Bette Skiv ikke på sin plads. Det er fordi hun er på værft, for at få et grundigt, og efterhånden tiltrængt eftersyn. Ny bundmaling og motoreftersyn, og lidt renovering inde om læ. OSV..OSV..OSV....

Hun skulle gerne blive klar igen, i næste uge, så skal jeg bare lige have fundet en dag, og få hende sejlet hjem fra Svendborg!!! 

 

 

 

11.02.2016

I eftermiddag ville min søster med ud at prøve den 'nye' båd!! Vejret var for en gangs skyld super fiskevejr!!!

De første par timer brugte jeg på vores 'normale' fiskepladser, men det gav ikke noget! Så ville jeg lige prøve på dybt vand, og DER fandt vi hurtigt to fisk een på to kg. og een på 4 kg. Og så var dagen jo reddet, selv om vi bare var taget ud, for at prøve båden.

test tur  test tur      test tur

 

 


28.12.2015

Har været en tur ude at lede efter torsk i dag. Sammen med Steen og Jan. Vi tog Ørnvik'en, for at kunne komme lidt lidt hurtigere rundt!!! Vejret og strømmen var der ikke noget at klage over, men alligevel var det ikke til at finde nogen ordentlige fisk, der ville bide.

Jeg fik selv een, Jan to, og Steen 6. Altsammen under 2,5 kg.

Og det blev så årets sidste fisketur, for der er igen meldt blæst resten af ugen!!!

Godt NYTÅR

 


15.11.2015

Var en tur ude i går...Men strømmen løb så stærkt, at der ikke var nogen ide i at prøve at fiske efter torsk!!!

Så vi gik overtil Lollands siden efter flade, men selv der, løb den 1,5. Så det blev ikke til så mange, men nogen fik vi da. Og dem vi fik var generelt rigtig gode... 


19.10.2015

Så er sommeren ved at være slut for i år, og jeg fik TIPIen pakket ned i dag!!!!tipi på vej ned

 

Vejret var ellers superflot, og det var rigtigt fiskevejr.....

 


05.10.2015

Så er det på høje tid, jeg får opdateret lidt!!!!!!

Tagprojektet på Vesterby Mark, er forlængst færdigt, og jeg synes resultatet blev rigtigt godt:::

nyt tag

 

 Og så er de flade på bæltet blevet rigtig gode igen, og der er en del af dem: Per satte bådrekord den anden dag, med 61 fangede fisk.

 balje fisk

 

Og så mangler jeg at fortælle, at jeg forhåbentlig snart får monteret et chat program igen.

Tror jeg har fundet en brugbar opdatering!!!!!!!!!!!

 


12.08.2015

Så er der lidt nyt om Vesterby Mark. Det nye tag er nemlig ved at blive lagt. Se billeder på: 

vesterby mark

 


25.07.2015

Glemte helt, at i skal da også se slutresultatet!!!!!! Når jeg selv skal sige det, var jeg utrolig heldig med røgningen.makrel roeget

 

Og så vil jeg da lige fortælle at Banghuset har fået en 'ansigtsløftning', og er blevet hvidt. Se artiklen om Banghuset!!!! 

 

 

 


22.07.2015

Tro det, eller lad være, men jeg har faktisk været ude at fiske, helt alene.

Vejret var godt, og strømmen så ud til at være rimelig. Så jeg ville ud og se, om det kunne lade sig gøre at fiske specifikt efter makrel.

Fire timers fiskeri, gav 16 pæne makreller.........

makreller

 


14.04.2015

Så har jeg igen været en lille tur ude at fiske. Men det var noget rigtigt møgvejr, og vi tog i havn allerede godt et. 

Men jeg nåede da at fange aftensmaden!! Det er første gang jeg har set SÅ stor en SEJ i Langelandsbæltet!!!

sej


28.03.2015

Så har jeg fået min nye firehjulstrækker hjem, Så jeg også kan trække den nye båd!!!!

ford

 


22.03.2015

Så er gang i torskene igen!!!

Johnny og Gerwin fra Holland har lige været på besøg nogen dage, sammen med et par kammerater. Vi var så heldige at det var muligt at fiske alle tre dage!!! Og det gav rimeligt godt.

Nedenstående billede viser tre torsk, fanget på een gang.

små fisk

 

 

 

 


12.02.2015

I dag var Peder og Urban med ude en tur!! Vejret var super, og strømmen absolut til at have med at gøre!  

Da vi så også fandt et område uden garn, hvor der endda var fisk, så var der jo ikke noget der kunne spolere dagen for os!!!!

Urban så lidt sjov ud i ansigtet, da han skulle have de to op, på een gang, på let grej, og hans bremse havde sat sig fast.  Bedre blev det ikke da de også lige skulle et par gange rundt om MIN line, hvor der også var pæn fisk for enden!!!

urban 

Vi fangede alle pænt! Der var godt med stegetorsk, enkelte lidt større, og en del store hvillinger.

Mit slutresultat: tosk 


11.02.2015

Så har jeg fået mit nye legetøj hjem...

ny baad

 


21.01.2015

Så har jeg haft besøg af Theo et par dage. Og selvfølgelig har vi været ude at fiske!

Det har været supervejr, men desværre står der garn over det hele, så det er ikke så nemt at finde nogen gode fisk.

Dette er MIN ration for i dag!!

tosk

 

 


05.01.2015

Har igen været ude på en lille eftermiddagstur, vejr og strøm var nemlig fine!!

ud af havnen

Men desværre stod der garn overalt, på kryds og tværs, så det var umuligt at se hvor de var!!

Så det blev kun til 2 små fisk, og en del undermålere, plus 4 mistede forfang!!!!

små fisk koteletter

Men alligevel var det dejligt at komme ud på årets første tur!!!!

 


30.12.2014

Så blev det endelig muligt at komme ud igen! Både vind og strøm var passende i dag , så nu skulle det være, hvis vi skulle have fat i en nytårstorsk.

Jørgen og Steen skulle have været med ude, men Steen sov over, så vi blev kun to.

Rent fiskemæssigt gik det kun nogenlunde, og vi satte en masse grej til i alle de garn, der var sat, uden at man overhovedet kunne se, hvor de gik fra og til!!!!

Jørgen fik to fisk, jeg selv lidt flere..(8 plus to gode hvillinger)..

torsk

 

 

 

 


29.11.2014

Når det nu ikke er vejr til at komme ud og fiske, så kan jeg jo lige så godt give mig til noget andet. Så nu er der et nyt hjem til hønsene under opbygning. Så kan jeg også komme af med den grimme camping vogn!!!

hønsehus


23.10.2014

Så har det været vejr, til at komme ud at fiske igen!! 

I går og i dag var Lene og John med ude efter fladfisk!! Der var ingen strøm, så vi blev på denne side af bæltet. Vi fangede ikke overvældende, men rødspætterne var heldigvis i overtal, for både isinger og skrubber var ikke nær så godt ved huld, som dem ovre på den anden side!!

Men alt i alt et par udmærkede dage!!!

 

 


07.10.2014

I søndags var Toine og hans bror og nevø, med en tur ude efter flade!! Det gav helt godt, og jeg fik selv 25. Halvdelen af dem blev smidt i saltlage, og i aften har jeg taget dem ud af røge ovnen!!! Glæder mig til at smage dem!!!

røget flade

 


01.10.2014

Frans og Patrick fra Belgien har lige været at besøge mig! En dag vi ikke ville ud at fiske, tilbød de at forny elinstallationen i køkken-alrummet. Så der kom også nye lamper op. Jeg synes resultatet blev rigtigt godt!!!!

nyt køkken el 

Da de var færdige, lavede de barbecue til os alle tre, ude i tipien!!

frans og Patrick lille bål  


18.09.2014

I lørdags sejlede jeg Bette Skiv tilbage til Spodsbjerg! Og så blev det blæsevejr lige til i går!!!!

Men i går var vi ovre på den anden side, og lede efter flade. Det gav pænt med skrubber, og kæmpestore isinger. Men rødspætterne kunne jeg ikke finde.

Det var en sand fornøjelse, med det nye styrtøj, autopilot, og kortplotter. 

 


03.09.2014

Så er Bette Skiv atter en tur på værft!! Hun skal lige have spulet bunden, og en ny gang maling på.

Og så vil jeg have ændret styretøjet til hydraulik, og ha' en autopilot på........

Men om en uges tid skulle hun være klar igen!!!!

 


30.08.2014 se fisketure


16.08.2014

I skal alle sammen have tusind TAK, for venlige ord, og blomster, i forbindelse med Annelises død og begravelse!

Jeg kan stadig ikke fatte det, men smerten er ikke helt så stor som for en uge siden!

 


10.08.2014

Jeg har nu aftalt med bedemand og præst, at Annelise skal begraves fra Vrads Kirke,  St. Bredlundvej 1,  8654 bryrup. På torsdag klokken 11.00.....


09.08.2014

I onsdags blev Annelise indlagt på Svendborg sygehus, og her til morgen, klokken 06.45 døde hun!!!!

Jeg prøver på at få lidt samling på mig selv lige nu, og så kommer der jo en del praktiske ting, der skal ordnes, inden det bliver hverdag igen!!!!!


31 .07.2014

Vi HAR været lidt ude at fiske, men det er ikke meget, og der har ikke rigtig været de store fangster at skrive om.

Derimod sker der temmelig store fremskridt på Vesterby Mark!!! Og nu er vi i gang med forberedelserne til ÅBENT HUS, som jo er den 16. august.

De er der ikke var med sidste år, kan se billeder fra arrangementet, længere nede af denne side.

Vi vil gerne have en tilmelding, så vi kan danne os et billede af, hvor mange der kommer.


 

09.07.2014

Da der ikke er nogen der vil fiske, her i sommertiden, har vi fået tid til at sætte det nye køkken ind!!!!Nu mangler der kun at komme en vask, og et komfur i. Og så lige noget strøm til det hele!!!

nyt køkken nyt køkken

 


03.07.2014

Der er ikke blevet fisket meget, den sidste tid!!!! Men nu er gulvet lagt, og jeg er igang med at behandle det med kalkvand og sæbe!!!!

gulv gulv


 

 


05.06.2014 Se fisketure


29.05.2014

Nu er det ved at være på høje tid, jeg får opdateret siden!!! Men der er desværre ikke sket ret meget den sidste lille måned. ...Jeg har nemlig lige været en tur nede at bide i græsset. Det kostede en tur omkring OUH og senere Skejby!

Men nu går det igen, og jeg regner stærkt med at jeg skal ud at fiske med Theo, på mandag.


10.04.2014

Så er strøerne monterede på deres fundamenter, og de sidste skaller kørt ind!!!

Så mangler der kun selve gulvfladen!!!!!

nyt gulv


07.04.2014

Så er der ved at være lavet plads til muslingeskallerne!!!!!!!

sten  sten2  ved komfuret  ind til sove

gavl  mod køkken  ude 1  ude 2

 


21.03.2014 Se fisketure


17.03.2014

Så har vi fået leveret isoleringen, der skal under gulvet i køkken/alrummet!!! Jeg håber de lugter noget mindre om en tre uger, når de skal ind.!!!! De er først blevet kogt i fredags, Og der ER lidt rester hist og her!!!!!

lastbil fra limfjordenskaller


13.03.2014 Se fisketure


09.03.2014 Se fisketure


07.02.2014

Nu er det 2 måneder siden jeg sidst har opdateret! Og det er der en god grund til!! Der er simpelthen Ikke sket noget som helst. Hvis det ikke har været stormvejr, har Bette Skiv været indefrosset!!! Nå, vi har da fået lavet en del, her hjemme i midtjylland! Og nu er isen ved at være væk, så er det bare med at vente på fiskevejr!!!!!!!

 

07.12.2013

I nat var det virkelig højvande, også i Spodsbjerg! Men vi slap vist uden ødelæggelser!!!!!

Bette Skiv i højvande


06.12.2013

Vi er ikke blæst væk endnu, og det er vist 'kun' lidt træer, der er blæst omkuld!!

væltet træ

Men der kan da i hvert fald blive noget brændsel, af sådan et træ!!!!

knækket træ majtræ

Jeg havde ellers lige fået ryddet lidt op efter sidste storm, men så lagde der sig et nyt i dyngen!!!!

 


18.11.2013 se FISKETURE


09.11.2013

Så er jeg hjemme igen!  I onsdags blev jeg indlagt på Aarhus Universitetshospital. For at få varmebehandlet hjertet, for hjerteflimmer. Torsdag var jeg på operationsbordet i 5,5 timer. (Det ER længe, når man skal ligge bomstille på et fladt brædt).

Fredag fik jeg lov at tage hjem igen, men jeg må ikke køre bil, eller laver noget før på mandag.


19.10.2013 se fisketure


07.10.2013 se fisketure


05.10.2013 se fisketure


29.09.2013 se fisketure


22.09.2013

Nu har vi mulighed for at have gæster HER. Se Vesterby Mark


15.09.2013

Så har vi haft vores åbent hus arrangement. Og vi vil gerne takke alle de fremmødte, for at være med til at gøre det til en festlig dag, for os allesammen. Men der skal lyde en speciel tak til kokken, for at fremstille et super måltid til os . Og til Pia, for at blæse os et stykke!!!!!

åbent hus åbent hus åbent hus    

åbent hus  åbent hus  åbent hus 

åbent hus    åbent hus  åbent hus 

åbent hus  åbent hus  åbent hus 

åbent hus  åbent hus  åbent hus

åbent  åbent hus  åbent hus

Til kaffen var der jordbærgrød med ristede havregryn og flødeskum, plus Kittys småkager!

Forretten bestod af græskarsuppe med ristede baconterninger og ristede græskarkerner.

Hovedretten var hjortekalv, som ragout og steg, Og med diverse tilbehør i form af diverse salater grønsager og nøddekartofler. Alt samme frisk fra urtehaven. Og hjortkalven skudt hjemm på ejendommen i Jylland, i søndags.

Til desert var der stegte kanelæbler.

 


19.08.2013    

Se fisketure


16.08.2013

Aldrig så snart havde vi fået samlet 'spærkonstuktionen' til vores nye telt, før Annelise og Jytte var i gang med at lave krans til rejsegilde!!!

 

Slutresultatet blev såmænd slet ikke værst!!


14.08.2013 se fisketure

I aftes er det lykkedes mig at spolere 'fisketure 2013', men nu er det lykkedes mig at få gårsdagens beretning lagt på. 

Resten af 2013 er indtil videre kun ren tekst!!!


01.08.2013 Se fisketure


20.07.2013

I den sidste uge har vi haft besøg af tre bådteam fra Sønderjylland. De ville primært jagte store torsk, men har vist fanget lidt af hvert. I dag, på den sidste dag, ville Jonas lige lede efter stortorsken en gang mere, og NU lykkedes det!

Jonas1 Jonas2

 


13.07.2013 se fisketure


12.07.2013

I dag har jeg været en tur ovre på den anden side af bæltet, og drivfiske efter flade! Der var mange og store isinger! og de enkelte skrubber vi fangede var virkelig tykke. I morgen vil jeg derover igen, og så skal jeg prøve at huske at tage lidt billeder.


30.06.2013  se fisketure


29.06.2013

Var en tur nede, ud for Illebølle Strand i dag! Det gav temmelig godt med gode Isinger,  og enkelte store rødspætter og skrubber!!!

Vil en tur derned igen i morgen, så skal jeg se om jeg kan få lavet lidt billeder.


urtehave

 I dag har vi for første gang i år spist af vores egne nye kartofler, de smagte rigtigt godt!!!!!!!

sussex

I foråret sprang ræven over hegnet, og løb med hanen og hønsene!!!!!!Vi skyndte os at tage de æg vi havde i køleskabet, og lægge dem i en rugemaskine. Nu har vi 9 store kyllinger! Det ser ud til der er 5 haner og 4 høns. Så der bliver lidt til mad, og så får vi forhåbentlig nogen æg en gang.

bål

 Sct. hans aften blev det så godt vejr, at vi kunne tænde et lille bål! Vi havde ellers lavet mad inde på komfuret.

 

I morgen kommer Peter fra Rotterdam, og på lørdag kommer Stef og hans far. Og vejret i næste uge ser ud til at blive godt. Så sker der forhåbentligt lidt på fiskesiden igen!!!!!!!!!!!!


05.06.2013 se fisketure


03.06.2013 se fisketure


22.05.2013 se fisketure


11.05.2013 se fisketure


06.05.2013 se fisketure


24.04.2013 se fisketure


17.04.2013  se fisketure


31.03.2013

Så er der sket en lille smule igen!!!

Desværre ikke med fiskeriet, men bare med hjemmesiden. Siden er nu kommet over på et nyt CSS system. (For at opnå mere sikkerhed). Vi kunne ikke få lov at blive liggende på serveren, med det gamle system.

Så nu kører vi JOOMLA 2.5 

 


15.03.2013 Se fisketure


27.02.2013 Se fisketure

 


16.02.2013 Se fisketure

 

 


13.02.2013 Se fisketure

 

 


21.12.2013

 

Det blæser stadig voldsomt fra nordøst, og er rigtigt koldt og modbydeligt! Alligevel har Langelands Træfældning, med Søren Ibsen og hans folk, i dag beskåret/tilbageskåret de vildt voksende frugttræer på Statenevej, Og nedlagt et par birke på Vesterby Mark.  Men for katten, hvor var det dog koldt derude, og jeg kan slet ikke forstå, at Søren ikke blæste ned.

beskæring top kapning

nedlægning over garagen

 


18.01.2013 Skulle have været en tur ude efter torsk i morgen, men det blæser lovlig meget, og så fra nordøst!!!!!

 

Vi har koldrøget en gang spæk, og et par kæbesnitter. Så det er andet end fisk og vildt, der kan koldryges!!! Se HER.

 


05.01.2013 Så blev turen med DR P4/Fyn til noget se fisketure.

 

 


29.12.2012 Torsketuren med DR P4, i dag, fra Bagenkop, er blevet aflyst på grund af vejret. Ren søndenvind er ikke lige livretten i Bagenkop.

 

Vi prøver til igen den 05.01.2013

 


28.12.2012 Se fisketure

 

 


16.12.2012 Se fisketure.

 

 


08.12.2012 Se fisketure.

 

 


03.12.2012 Så har vi fået lagt lidt info om Krogsbjergvej 15, Annekset, ind.

 

 


25.11.2012

 

Havde planlagt en fisketur i dag. Men vejret og dermed Langelandsbæltet, indbød ikke ligefrem til det.

uvejr uvejr

 


24.11.2012 Se fisketure

 

 


16.11.2012

 

Der er lavet en samlet rapportage om beddingsturen,  under fanebladet Bette Skiv

Og så har jeg lagt et link ind til værftet, under links.

.

Er et væft, der laver alt, hvad du kan tænke dig, og ikke kun de store dyre forkromede løsninger. Men simpelthen godt håndværk i både stort og småt!!! De er absolut værd at kontakte, hvis man skal have noget lavet. Om det er til en lille jolle, eller en stor yacht, alt kan laves eller repareres.

 


11.11.2012

 

Så er Bette Skiv klar til at komme i vandet igen. Og jeg synes hun ser RIGTIG godt ud!!!!!!!

images/Bette Skiv/11112012380.jpg images/Bette Skiv/11112012381.jpg

images/Bette Skiv/11112012382.jpg images/Bette Skiv/11112012383.jpg

 


09.11.2012

 

I dag har jeg fået de første 4 billeder, fra arbejdet på Bette Skiv. Sonja Walsted sendte dem pr. email, men siger Hennning har flere billeder!

Og så kunne hun fortælle at skibet var sat udenfor hallen, og ryger i vandet på mandag.

Ny vandlinie hold tungen lige i munden

Ny vandlinie.                                                         Hold tungen lige i munden!!!!

Lønningen epoxy

Når vi nu er i gang, skal lønningen også repareres. Og så skal der epoxy på.

 


08.11.2012

 

I dag ringede Henning fra Walsted Bådeværft. Og han kunne fortælle at i dag fik Bette Skiv femte lag epoxy, og første lag bundmaling. I morgen får hun anden og sidste lag bundmaling. Og hvad der ellers skulle laves, ER også færdigt, så hun kommer i vandet på mandag, og bliver rigget!!!!! 

DET VIL SIGE, AT I LØBET AF NÆSTE UGE SEJLER VI HJEM TIL SPODSBJERG IGEN.

Jeg synes godt nok de har været meget hurtige, og effektive.

 


31.10.2012

 

Så har vi aftalt, hvor meget der skal laves, og hvad prisen bliver. OG ikke midst vigtigt, Bette Skiv er færdigt om max. 3 uger!!! Så vi kan komme ud og få fat i nogen flere af de flade, inden sæsonen slutter. 

 


30.10.2012 Det er ikke fordi der sket noget, at Bette Skiv ikke ligger i havnen efter mørkets frembrud!!! Jeg har sejlet hende på om til Svendborg, på værft. Lidt billeder og lidt mere forklaring kommer senere!!

 

Bette Skiv 1 Bette Skiv 2 Bette Skiv 3

Man må nok sige, at der sker noget, når man ankommer til Walsted værft. Jeg havde ikke mere end fået en snor i land, før der var en kran med et åg, og en mand med nogen stropper!!!! Og næsten før hun stod fast i vognen, var der en mand i gang med en højtryksrenser. Og i morgen skal bunden testes for osmose.  Umiddelbart at se var der IKKE noget. 

Jeg havde en fin sejltur, og mit første indtryk af Walsted Bådeværft ,er absolut positivt.

 


22.10.2012 Der er lagt et link på forsiden, lige over vejrudsigten, så man kan se hvilke skibe der sejler i Langlandsbæltet, lige nu!!!

 

 

 


20.10.2012 Se fisketure

 

 


11.10.2012 Se fisketure

 


06.10.2012 Se fisketure

 

 


05.10.2012 Se fisketure

 

 


28.09.2012 Se fisketure

 

 


18.09.2012 Se fiskeure

 


16.09.2012 Se fisketure

 

 


12.09.2012

 

Nu har vi igen været ved at varmryge lidt fisk!!! Vi havde fået 3 ørreder af Ann Katrine (Per's datter), som hun selv havde fanget!!! Og de skulle ryges!!! Og så de sølle 3 makreller, jeg selv har fanget i år, plus lidt isinger!! Det lykkes temmelig godt, så nu har vi lidt varmrøget igen. 

røg

 

 


09.09.2012 se fisketure

 

 


07.09.2012 se fisketure

 

 


03.09.2012  se fisketure

 

 


02.08.2012

 

Så fik vi hentet vores nyerhvervede skurvogn, med toilet og bruserum, hjem.... Så skal den bare stilles på plads, og tilsluttes vand, strøm og afløb.

 

skurvogn

 

 

 


29.07.2012

 

I den forløbne uge har vi fisket lidt efter fladfisk, ovre på den anden side af bæltet. Vi har fanget godt, men ikke noget helt exeptionelt, der har været værd at skrive om.

Men her i weekenden har vi haft besøg af Frode og Ketty! Og Frode syntes det kunne være sjovt at hjælpe med at sætte tipien op igen. Så nu står den atter derude!!!!!!

Frode dugen op tipi næsten færdig   færdig tipi   tipi bål

 

 


18.07.2012 Se fisketure

 

 


16.07.2012

 

Jan har været en tur på Det Gule Rev, på vragfiskeri. Det slap han helt godt fra!!!!

jan1 jan2

 


15.07.2012 se fisketure

 

 


30.06.2012

 

Puuha. ... når man skal spise sådan en nyplukket portion jordbær, med fløde på, til desert. Så skal man passe på ikke at spise for meget af hovetretten.

jordbær

Og det er temmelig svært, når DEN består af nye kartofler og friskfanget ising, der er filetteret, og svitset på en varm pande!!!!  

 

 


26.06.2012

 

I går var vi så heldige, at vi fik fat i lidt honning, nede i det gamle bistade!

Vi tog 6 rammer fra dem, og fik ca. 5 kg. fin blomsterhonning ud af det! Annelise HAR prøvesmagt, og siger det er godt nok!!!!

honningramme honninslynge

prøvesmagning slutresultat

 


11.06.2012

 

I dag har vi været en tur på Kommune Hospitalet i Århus. Annelise har været til en kontrol scanning, og fået taget nogen blodprøver, som vi skulle ud og have svar på!!! Der var IKKE noget galt, og næste kontrol er først om et år!!!!


10.06.2012 se Fisketure

 


05.06.2012 se fisketure

 

 


22.05.2012 se fisketur

 

 


21.05.2012 Se fisketure

 


05.05.2012 Se fisketure


04.05.2012  Se fisketure


24.04.2012 fisketuren den 18.04.2012 er opdateret med nogen billeder fra Marc.


18.04.2012 se Fisketure


17.04.2012

I dag var bifangsten endnu mere markant!!!!!!

sild

 

 


16.04.2012 Se fisketure

 

 


02.04.2012 se fisketure

 


24.03.2012

 

Vi havde planlagt en tur på vandet, i dag. Og vejret ville også have været perfekt til det. Men alligevel havde vi forregnet os.!!!

I dag har vi nemlig måttet begrave vores gode ven Harry. Harry har i mange år lidt af en ondsindet sclerose, og døde sidste weekend.

 


17.03.2012 Se Fisketure

 

 


12.03.2012 Se fisketure

 


03.03.2012 Se fisketure


26.02.2012 Se fisketure


13.02.2012 Se fisketure


11.02.2012  Se fisketure


02.02.2012 Se fisketure


28.01.2012 Se fisketure


26.01.2012

Per havde nogen fridage fra 'køkkenet', og så tilbød han at hjælpe med et eller andet. I tirsdags synes jeg nu vi skulle ud at fiske, men i går og i dag har Per muret indermure op i Annekset, på badeværelset og i baggangen. vi mangler kun et lille skift. Men vi holdt også SENT fyraften i dag. selv om Per skulle hjem.

Billederne er ikke så gode. Min telefon er ikke så god, indendørs, med blitz!!!!!!!!!

annekset 1 annekset 2  annekset 3

annekset 4 annekset 5 annekset 6

 

 

 


24.01.2012 Se Fisketure

 

 


15.01.2012 Se Fisketure

 

 


08.01.2012 Se Fisketure

 


06.01.2012  Se Fisketure


01.01.2012  Fisketure 2012, er stadig tom!!!!!!!!!!! 


29.12.2011

I dag ville Erik have været med ude en tur, men vi blev enige om, at vejret var LIDT for morsomt, så vi prøver til en anden dag.

Men jeg fik da monteret mine klyds, til for fortøjningerne igen. Og masterne er også justerede og stagene strammet op.

Så nu mangler der KUN vejret.

Bette Skiv med gelænder.

 


21.12.2011

 

I går formiddags lykkedes det mig at få søsat Bette Skiv igen!! Og sandelig, efter lidt overtalelse, lykkedes det også at få lidt hjælp, til at få masterne på igen. Så klokken 12.15 Stod jeg ud af Bagenkop havn!!!!!! Den første time var ikke særlig behagelig!!10 til 12 sekundmeter fra syd, er lige i overkant, når man skal rundt om sydspidsen af Langeland. Men da jeg først kom om, så det gik nordpå, gik det strygende. Og før klokken 16, havde jeg sat fortøjningerne i Spodsbjerg!!!!!

 


19.12.2011 Bagenkop

 

Så er bunden smurt med bundmaling. Jeg mangler bare lige at fjerne tapen, der afgrænser vandlinien.

bunden malet

Søgelænderet er også færdigt, og der er monteret stangholdere, på 10 balystre.

gel1 gel2

gel3 gel4

                                                                                                    

 


15.12.201 Bagenkop

Jeg ville have smurt bunden i dag, men måtte opgive, da smedene protesterede!!!!Så jeg pakkede sammen og kørte hjem, og kan så kun håbe at det sidste er blevet svejset.

Fik lige et billede at et stykke færdig gelænder, inden jeg kørte!!!

gelænder på Bette Skiv.

 

 

 


14.12.2011 Bagenkop

 

I dag er alle overlæggerne kommet på plads og punktsvejset. Og hullerne til mellemlæggerne er boret op. ( Det er ikke særligt nemt at bore et 12,5mm hul i et 25mm rustfrit stålrør. Først en kørnerprik, så et 4 mm bor, derefter et 8 mm bor, og til slut et 12,5mm bor. vel at bemærke fra begge sider, i to højder, på 24 balystre).  I morgen kommer mellemlæggerne i, Og der bliver fuldsvejset overalt. Så fredag burde der kun være småting.

Jeg fik også lige grundet styrbord side af bunden i dag. Så nu er der grundet.

bette skiv nyt søgelænder.

 


13.12.2011 Bagenkop

 

I dag er alle balystrene punkt svejset på fodpladerne, overliggerne bukket i facon, og den forreste styrbord punktsvejset på, så nu kan man begynde at se tegningen. Jeg synes det ser rigtigt ud, men jeg ved godt det vil ændre på synet af det, når de to mellem liggere kommer i.

Jeg har også fået givet styrbords side af bunden grunder!

nyt rækværk 

 


12.12.2011 Bagenkop

 

I dag har vi fået skåret alle balystrene til, og bøjet de 8 i facon, der skal det! Vi har også fået lavet alle 24 fodplader, og boret 96 huller i lønningen!!!!!

Så i morgen tidlig går Søren og Eigil i gang med at svejse hele molevitten sammen!!!! Det er godt nok spændende, hvordan det kommer til at se ud, og fungere. 

 


11.12.2011 Bagenkop

 

Så blev jeg færdig med at skrabe/slibe gammel bundmaling af, Så jeg nåede ind til fast bund. Det var godt nok lækkert at blive færdig med det svineri.

Bette Skiv skrabet 1 bette skiv skrabet 3

 


10.12.2011 Bagenkop

 

Nu mangler jeg kun at skrabe i ca. 2 timer. Derefter skal der efterpoleres. Det burde heller ikke tage mere end et par timer. Så i morgen bliver jeg færdig med at gøre bunden ren!!!!! Hold da op jeg glæder mig!!!!!!!!!

 


09.12.2011  Bagenkop

 

Nu er jeg færdig med at skrabe den ene side af bunden på Bette Skiv, og godt i gang med den anden side. Jeg regner med at blive færdig, og slut polere Søndag.

Og så kom materialerne til søgelænderet i dag. Så jeg regner stærkt med at vi går i gang mandag morgen, med at lave det.

 


07.12.2011 Bagenkop

 

I går fik vi taget mål, og afklaret hvordan det nye gelænder skal se ud... Så vi kunne få bestilt materialer.

I dag har jeg pillet alt det gamle rækværk af, og startet med rengøringen af bunden.

Bette Skiv med gammelt rækværk Bette Skiv uden rækværk

I morgen skulle vi gerne i gang med at fremstille det nye søgelænder. Og videre med bundrensningen!!!!

 


05.12.2011 Bagenkop

 

 

 

Så fik Bette Skiv nogen dæk under, der kunne holde. Og nu er hun kørt i hus. I morgen tager vi mål til det nye søgelænder, og får bestilt materialer.

Bette Skiv, med nye futter

 


02.12.2011 Ny opskrift. Se opskrift

 

 


01.12.2011  Bagenkop

 

I dag lykkedes det os uden de store problemer, at få Bette Skiv af vandet, og op i bådvognen.

Bette Skiv i stropper 1 Bette Skiv i stropper 2

Men så var det også slut med det nemme!!!!! Styrtøjet på bådvognen går så stramt, at det er næsten umuligt at styre. Og der var også for lidt luft i hjulene. Da jeg så ville fylde mere luft i venstre bagdæk, sprang det, med et kæmpebrag!!!!!!!

Så nu er der bestilt 4 nye dæk, men vi får dem tidligst i morgen eftermiddag, så vi kommer ikke længere før på mandag.

Bette skiv på vogn     Bette Skiv punkteret

 

 

 


30.11.2011  Bagenkop

 

I dag fik jeg bådvognen med til Bagenkop. Nu er det lidt spændende om dækkene kan holde til Bette Skiv. Men vi krydser fingre.

Vi fik også masterne pillet af, så vi kan få Bette Skiv i hus, når hun kommer på land. Jeg håber på hun kommer op i morgen.

masterne Bette Skiv uden master

Masterne skal med ind, når vi kommer i hus, så jeg lige kan få den gået efter. Bette Skiv ser nu forkert ud, uden master.

 


29.11.2011  Bagenkop

 

I dag fik jeg tømt Bette Skiv mere eller mindre, og fik taget maste bommene af. Har også løsnet alle stag, så masterne skulle være lige til at tage af i morgen. Har lånt en autotrailer af Søren, så jeg kan få bådvognen med til Bagenkop, i morgen!

Bette Skiv blev også lagt over til kranen i dag. Så med lidt held og lidt medvind, kommer vi på land i morgen.

Bete Skiv i Bagenkop

 


28.11.2011  tur til Bagenkop

 

I dag gik turen til Bagenkop, hvor vi skal på land, renses af, og have en gang ny bundmaling. Samtidig skal vi have et nyt søgelænder op, hele vejen rundt, i en ordentlig højde. Og så skal der laves lidt glasfiber arbejde på rælingen.

Sluttelig skulle vi gerne have et nyt ror, så vi bliver fri for de vibrationer der kommer,når vi går over 1500 omdrejninger i minuttet.

Lad os nu se, hvor meget vi når. I morgen skal jeg ned og tømme båden, og rigge af.

Spodsbjerg  fyrtårn

Jeg sejlede fra Spodsbjerg ved 10 tiden.          Og det går stærkt ned til fyrtårnet.    

Klinten

Men da jeg kommer rundt ned ved klinten må jeg drosle lidt ned,

for ikke at 'banke pæle.

Da jeg er kommet i havn i Bagenkop, står der en venlig genbo og venter på mig. Så jeg blev kørt til Spodsbjerg efter bilen!!!!!!!!!!

 


22.11.2011     Filmtur

 

 

Lørdag den 19 var Bette Skiv blevet kulissen for en optagelse til DK4, Fiskemagasinet, med Mads Hussing.

Med ombord var Mads Hussing, der stod for optagelserne. Så havde vi Leonard Muys, fra Seafishingbaits med. Han ville gerne vise og fortælle lidt om sin fladfiske-ske. Poul-Erik og Christian, fra team Gadusn var også med, og Dalegaard fra fladfisk.

Jeg var selv med som skipper.

Mads Hussing Leonard

Poul-Erik 

Selv om vi ikke havde lang tid at fiske i, det meste af tiden gik fra spodsbjerg til Onsevig, og tilbage, havde vi en god dag.

 

 


16.11.2011      Nuke-Spoon

 

Jeg har fået gaflet mig nogen af de nye fladfiske-skeer, kaldet Nuke-Spoon!!!!!

Jeg er rigtig spændt på at få dem afprøvet!!!!

Nuke-Spoon

 

 

 


07.11.2011 se fisketure

 

 


02.11.2011 se fisketure

 

 


22.10.2011 se fisketure

 

 


15.10.2011 se fisketure

 


28.09.2011 se fisketure


24.09.2011 se fisketure


10.09.2011 se fisketure


06.09.2011 se fisketure


19.08.2011  se fisketure


11.08.2011

Så er aftensmaden ved at blive fabrikeret!

Kartofler, gulerødder, spidskål og blomkål. Lige hentet i urtehaven. Og så en af de lidt større makreller. (550 g.,  rengjort og uden hovede).makrel og urtesager 

I den kommende weekend, skal der søges efter både fladfisk og torsk, i Langelandsbæltet. Og så kunne man jo lige se, om der skulle være en makrel mere!

 


06.08.2011 se fisketure


 

26.07.2011 se fisketure


17.07.2011

Var en tur på bæltet i går. Jimmi og Ryan var med. Vi gik over nord for Tårs, for at fange flade. Undervejs fangede Ryan en stor hornfisk! Strømmen var moderat, og vinden let, men tiltagende.

Fiskeriet gik stille og roligt, faktisk lige til vi havde brugt vores orm, ved 4 tiden. Ryan havde (tror jeg nok) 21. pæne fisk, med en rødspætte i mellem isinger og skrubber. Jimmi havde 39 stk. isinger og skrubber. Og jeg fik selv en enkelt rødspætte, og i alt 29 fisk.  Det var en stille og rolig, hyggelig dag, med godt vejr og pæne fisk.

Hvis Ryan sender mig nogen af de billeder, han tog bliver de lagt på!!! 

ryan

 


09.07.2011

 

Fisketur den 09.07.2011  se fisketure

 


08.07.2011

Fisketure i uge 27: se fisketure

 


07.07.2011

 

Så har Bette Skiv været ude igen.  Stef og hans far, og en kammrat, har været med ude, og se om de kunne finde en torsk. Det er ikke blevet til det helt store, men en del har de da fået, med enkelte pæne i mellem.

Jeg har selv været heldig og få et par store hornfisk, og et par makreller. Den ene var ny personlig rekord. Jeg har aldrig set så stor en makrel før!

Der kommer billeder, og lidt mere beskrivelse i morgen. Kameraet ligger ombord på Bette Skiv.

 


27.06.2011

 

I morges blev jeg færdig med jobbet i København. Så jeg var ikke længe om at få næsen vendt hjemad. Har ikke haft fri, eller været hjemme, i en måned!!!!! Men det passer fint, for nu ser det ud til at blive sommervejr.

Urtehaven er kommet fint, mens jeg har været væk, og Annelise har holdt ukrudtet i skak. Så nu skal vi snart ned og se, hvordan Bette Skiv har det, og hvordan der ser ud på Langeland


 

17.06.2011

I dag var jeg lige henne, og bruge de sidste 3 orm, der var tilbage fra i går. Jeg fiskede med de 3 orm i en time, og det gav een skrubbe, der var lidt mindre end den i går, men i bedre huld.

Den jeg fangede i går, har jeg spist til aftensmad. Det var rigtigt rart at få en friskfanget fisk igen!!!!!!!Og nu har jeg jo også een til i morgen!!!!   


16.06.2011

Nåede en lille tur ud i dag. se fisketure.

 


15.06.2011               Da det jo unægteligt ser ud til , at jeg bliver nød til at blive i København, lidt endnu, og jeg har et par timer ledig om aftenen, Så har jeg været ude at købe en fiskepind.

Efter arbejdstid i dag, tog jeg ud i Hvidovre Sport, for at se om jeg kunne finde noget brugbart, der ikke kostede en hel bondegård.

Hvidovre Sport er absolut et besøg værd. Servicen er i orden, og jeg fik et rigtigt godt sæt sat sammen, til rimelige penge.

Så nu står der en bakke børsteorm i køleskabet, og jeg skal ud på spidsen af Refshaleøen, bag det gamle B&W, i morgen aften. Der er kun 10 min. på gåben, derud, derfra hvor jeg overnatter.

ny fiskesatang

 


05.06.2011

 

Var på Langelandsbæltet i går. Vejret var rigtigt flot. Næsten helt vindstille, og højt solskin.

Men fiskemæssigt var det en jammer. Strømmen løb omkring 2 knob, det meste af dagen, så det var temmelig svært at fiske. Og lige meget hvor jeg ledte, kunne jeg kun finde stimer af småtorsk.

Til sidst ankrede vi op, ud for nordenden af Stengade Skov. For at se om vi idet mindste kunne få lidt flade med hjem. Lidt fik vi da, men det blev heller ikke til det store sus!!!!!!!!!!

 


28.05.2011

 

 

Har helt glemt at fortælle om store Bededag. se fisketure

 


25.05.2011

 

 For øjeblikket sidder jeg i Kongens København, og laver IT, for et større firma. Har en 3 måneders kontrakt, men tror/håber da ikke den holder så længe. Selvom det også kunne være rart at tjene lidt penge.

Under alle omstændigheder skal der helst fiskes i forbindelse med Kristi Himmelfart, (fri om fredagen), og i pinsen!!!!!!!!!!! 

 


16.05.2011  Se fisketure

 


 02.05.2011 Lørdag fik vi nye beboere i Banghuset, og søndag ville vi ud at se om der var en torsk. Vejret var rimeligt, men 6 til 8 sekundmeter,  fra nordøst, giver alligevel lidt bølger og lidt rullen. Så den store af drengene var søsyg hele dagen.

Men vi fik da lidt pæne torsk med hjem. selv om der ingen målere var i mellem dem.


23.04.2011 I går kom Jan og Dirk, fra den Helder! Så selv om det blæste 10 sekundmeter fra øst, skulle vi jo absolut ud og se om der var en torsk i dag. Det blev kun til et par  stykker (11). Men trods vejret havde vi en god dag.

 

 


10.04.2011 I går var vi ude at fiske. se fisketure 

 

 


 

08.04.2001 I dag fik jeg med Kens hjælp monteret den redningsflåde, vi købte i Frederecia.


28.03.2011 Så var vi en tur i Hvide Sande. Se fisketure


25.03.2011  Annelise har lavet en lille opskrift på en lille forret med koldrøget torsk

                      Se den her: forret med koldrøget torsk.  


20.03.2011 Se fisketure

 


13.03.2011 i dag har vi færdiggjort en gang koldrygning af torsk se resultatet her


11.03.2011       

Rekke  sendte os en opskrift på torskesalat i dag. Den ligger under opskrifter nu.

I dag har vi startet en gang koldrøgning op! Men da jeg havde fået saltet rigeligt med torskefiletter, blev der også lige til 3 interimistiske varmrøgninger. På en rist i en gryde, med røgsmuld i bunden, Og så over gassen i 20-25 min. Slet ikke dårligt.

torskerester  gammel grydevarmrøget torsk


08.03.2011  se fisketure


27.02.2011

Hele dagen i går gik på Boat Show i Frederecia. Jeg fandt 4 gode selvoppustelige redningsveste, der kan vende selv en stor mand i flydedragt!!!!!! Og så fandt jeg også en en 6 personers redningsflåde, af den model, der også er godkendt til fiskerne. Det var Heller jeg handlede med, men desværre havde de ikke den model flåde med, jeg ville have. 

Så jeg skal hente den i næste uge, når de er i Frederecia igen!!!

 


23.02.2011

 

På lørdag går turen til Bådmesse i Frederecia: Så skal der kikkes på sikkerhedsudstyr.  Redningsflåde, nødraketter, veste og diverse andre småting!!!!


 

12.02.2011 se mere under fisketure


30.01.2011 se mere under fisketure

 


  29.01.2011 se mere under fisketure

 


25.01.2011 se mere under fisketure

 

 


23.01.2011  Se mere under Fisketure

 


16.01.2011   Se mere under fisketure


29.12.2010

Et par dage mere med døgnfrost, så er det slut med at få Bette Skiv ud af havnen!!!!!!!!!!!!!!


 

28.12.2010  se fisketure


27.12.2010

I dag var jeg omkring Spodsbjerg havn, for at se om det er muligt at sejle ud i morgen. Vi er heldige!!! som man kan se på billedet på forsiden, er der åbent vand helt ind til Bette Skiv. Men begge ramperne er for øjeblikket ubrugbare, og inderhavnen er frosset til.

torskerester


23.12.2010

 

I formiddags var vi ude og fælde vores juletræ:  Det var næsten synd at fælde det, så fint var det allerede pyntet!!!!!skovarbejderjuletræfældet træ

 


21.12.2010   Tur med Per.: se fisketure

 


19.12.2010 Se fisketure


10/12 2010.

Klokken halv ti i formiddags kom Bette Skiv retur, i hendes rette element. I første omgang blev motoren startet, og alt hvad vi kunne tjekke / teste, blev gået efter. Da alt var fundet i orden, vendte vi skuden, og stod ud af havnen. Efter en testtur på en halv times tid, blev installationen og mortoren erklæret for OK, og vi vendte tilbage til havnen!!!!!

Så fik jeg lagt dørkplader i igen, og gjort søklar. Klokken 12 middag, stod jeg ud af havnen med kursen sat mod Spodsbjerg. 3 timer efter havde jeg sat fortøjningerne i Spodsbjerg. Og Bette skiv var hjemme igen, efter en længere rejse og en større foryngelseskur.


9/12 2010.

Klokken lidt i tre i eftermiddags var vi færdige, og havde ganske kortvarigt haft gang i motoren. Bare den tid det tager impellerpumpen og drikke de ti litter vand, vi havde i en vandkande!!!!

Men det blæste en halv orkan, direkte ind i havnen, og mekanikeren havde fyraften klokken tre. Så vi valgte at udsætte søsætningen til i morgen tidlig.

 


8/12 2010.

 

Så fik Bette Skiv sin nye skrue. Og det blev også til en ny stævnrørspakning. Jeg fik også skiftet dieselfilter i vandudskilleren,  og vi er nu kommet så langt, at der er en realistisk mulighed for at vi kommer i vandet i morgen. Men om vi også kan nå en prøvesejlads er nok tvivlsomt.

ny skrue  

 


 

7/12 2010.

Bette Skiv og Piloten

Bette Skiv ser nu virkelig 'bette' ud, når hun står ved siden af lodsbåden. I går fik vi den nye motor ombord. og i dag har vi fået den linet op, og fasmonteret. I morgen skal det prøves til, om vi kan få det nye skruetøj til at passe!!!!

motorløftindenbordsmotor

 


5/12 2010.

 

I dag har jeg fået lavet endnu mindre, men her i eftermiddag var jeg en tur i Bagenkop. For at gøre lidt rent ombord, og få ryddet op. Og så ville jeg også lige have renset af, der hvor de nye tætningslister under dørkpladerne skal sidde. Det er nu lidt trist, når hun står på land, og det er sejlvejr. Men vi nærmer os også jul!!! Mens jeg dernede, kom julemanden i land ned i havnen, og optoget derfra, gik forbi Bette Skiv. Med Julemanden i en anhænger, efter en gammel Dexta!!!!!!!!!!

BSILANDjulemand anno 2010

 

 

 


4/12 2010.

 

I dag er der ikke sket meget, men jeg har da fået dørkpladerne gjort rene, og givet noget imprægneringsolie, som jeg har fået af nogen gode venner!!!!

Pladerne blev absolut ikke som nye, men det hjalp da. Og de har fået lidt beskyttelse. Døren ind til styrehuset fik samme tur den anden aften, og er hængt på igen.

dørkplader


3/12 2010.

Klokken halvti i dag, kom vi på land. Så nu er skrue og skrueaksel afmonteret, og på mandag bliver der bestilt en ny skrue. og der bliver lavet en ny aksel der er længere end den gamle. Den nye motor er kortere, og skruen sad for langt væk fra roret. Så ikke nok med at vi får en ny motor. Det bliver også meget nemmere at manøvrere.

Resten af dagen brugte jeg til at skære de gamle motorfundamenter væk, og fritlægge de indstøbte jernbjælker i bunden af motorrummet. Der hvor de nye motorfundamenter skal svejses på. Føj for katten hvor det støver, når man sliber i sådan noget glasfiber!!!!!!!!!

Selv om jeg ikke har været ude at fiske, reddede jeg mig alligevel en pæn lille laks nede på havnen.laks

 


2/12 2010

 

Den gamle motor er pillet ud og motorrummet gjort rent. I dag skal vi på land for at få ny skrueaksel og skrue!!

gammel motorny motor

Med en hel masse held kommer den nye motor i i morgen. Men så er såpørgsmålet hvor længe vi skal vente på skruen. Men jeg forventer under alle omstændigheder at være sejlklar midt i næste uge!!!!

NÅ, vi kom IKKE på land i dag!!!! Vandstanden i Bagenkop, var igen en meter over daglig vande. Og så står vandet helt op i beddingsvognen, og så er det jo ikke nemt at arbejde bag ved båden.  MEN I MORGEN!!!!!!!!!!Jeg fik da konstrueret en fin ny konsolplade til de ny instrumenter.

Derudover var jeg ved at sne inde i Bagenkop. Skolerne lukkede til middag, og sendte unger hjem!!! 


SÅ,  er den nye motor til Bette Skiv bestilt. Bagenkop Smedie og Maskinværksted, skal installere en ny 87 hestes Lombardini. Den blev bestilt i går, men vi har endnu ingen tidsplan fået. Smile     Se Bette Skiv ny motor

Nu fik vi en tidsplan. Motoren bliver produceret den 25, og skal afsendes den 26. Det vil sige vi kan have den i Bagenkop, midt i næste uge.

 


 

 

1/11 2010  I DAG HAR VI FÅET EN HERLIG AFTENSMAD!  NEMLIG OVNBAGTE RØDSPÆTTER

 


31/10 Alenetur med masser af fisk


26/10 Fisketur med Gino og Jaap opdateret med et billede mere 27/10


19/10 I dag har Banghuset fået sig en varmepumpe


17/10  Fisketur med Per skibskok og et par kammerater.


Rgning af fisk den 12 oktober 2010


7-8 Oktober fisketure uge 40


2.-3. oktober DM i Fladfisk


26/9 Fisketure i uge 38

 


12/9 fisketur fredag lørdag søndag.


5/9 fisketur med Steen og kammesjukker!


26/8 røgning af ny portion fisk


23/8 Alenetur se fisketure


17/8 Ny artikel under opskrifter.: TORSK i BUTTERDEJ


6/8 Nu er der indendørs billeder af Banghuset


1/8 Ture med Jan og Dirk, i uge 30. Se fisketure


1/8 Per har sendt mig hans beskrivelse af turen den 20/7 plus nogen billeder se fisketure


20/7 se fisketure


8/7 Se fisketure


26/6 Så er Norges turen gjort færdig. Klik på den.


22/6 se fisketure Norges turen er næsten færdig.


15/5 se fisketure


11/5 Forsiden er opdateret med et nyt billede, hvor Bette Skiv er under sejl. Overnatning har fået en kommentar mere,   og et billede af tipi 2010.


3/5 se fisketure


5/4 se fisketure


2/4 se fisketure


31/3 se fisketure


28/3 se opskrift på maskintorsk


26/3  Se fisketure


24/3

Vi har fået støttesejlene, så nu er det bare om at få dem monteret, så de bliver sat, når der er brug for det!!!!

I morgen bliver impellerpumpen monteret igen. Den har fået ny pakdåse!!!! Så nu skulle den være tæt igen.

I sidste uge skiftede vi gearkassen ud, med en anden brugt, der var i noget bedre stand!!!!!!

Og så fik jeg monteret en automatisk lænsepumpe.


9/3  Se fisketure


8/3

Så kom jeg endelig en tur på vandet igen. Jeg kom godt nok ikke ud af havnen før klokken 14. Men jeg oplevede noget temmelig usædvanligt  'havblik' på Langelandsbæltet. NÅ, det var lækkert at være ude, men det blev kun til to torsk, lige over målet. Jeg har en halv pakke orm tilbage, så dem skal jeg lige ha' brugt i morgen, inden jeg kører hjem!!!!


6/3

Lige nu arbejder jeg på at montere en lænsepumpe med niveau kontrol. Men ellers så ER isen væk, og det ser ud til at blive fiskevejr i den kommende uge. Såå mon ikke ..........


4/3

Vi har også fået bestilt tid tid til bedding. Vi skal op den 9. april, og så har vi en fuld kalenderuge.


4/3

Nu har vi fået sejlene! De ser fine ud, og vi fik dem syet for 2750,-kr. Så hvis de bare hjælper lidt, er det absolut det værd!!!


25/2

Så fik vi tilbuddet fra HR-Sejl: 8000,-kr. Men det kan nok gøres en del billigere, For jeg kørte ned med vores GAMLE tursejl, og det viste sig at toppen af for- og storsejl kan bruges næsten som de er. Så vi får et fint støttesejl til mesanen, og også et til stormasten!!!

X