Så blev det på tide at få koldrøget nogen torsk igen: Fiskene skal først en tur i fryseren, i mindst 10 dage. For at uskadeliggøre eventuelle parasitter! Så kommer de i en 8 procent saltlage i 24 timer. Derefter skylles de, lægges til afdrypning, og luftørres natten over.
Så skal filetterne passes til på røgeristene, og pladseres i tønden, inden optænding!! Bugflæsket blev skåret væk, så vi reelt kun brugte halestykket og kongefiletten!
Temperaturen må ikke gerne komme over 20 grader, ved koldrygning. Derfor er spritflammen, der har antændt den u formede røgsmuld-bræmme, også gået helt ud ud, inden bakken pladseres i tønden.
Inden sengetid bliver smulbakken efterfyldt, så den kan brænde natten over!!! Og næste dag til frokost, kan der prøvesmages, efter ca 24 timers røgning.
Resten får en tre timer mere i tønden, men så er resultatet også tæt på perfekt, når vi selv skal sige det!!!!!