Bette Skiv er hjemhørende i Spodsbjerg, og Fisker i Langelandsbæltet hele året.

 

Webcam

Fisketure 2011

 


FISKETURE               fisketure 2010     fisketure 2009 

Som noget nyt i 2011, kan man klikke på billederne, og se en større version!!


Fisketur den 06.11.2011

Søndag var Steen og Jan plus et par af deres kammerater, med ude en tur! Det gav helt godt, og vi fik alle nogen rigtig pæne flade. Her er Jan med en ising på 725 gram, og 40 cm. Steens rødspætte vejede 1100 gram.

Jans ising Steens rødspætte

 

 


Fisketure 31.10 og 1.11  2011

 

Theo og to af hans kammesjukker, var med ude et par dage. Den første dag ledte vi efter torsk. Det var næsten umuligt, og vi fandt kun enkelte brugbare, og en del undermålere.

2. dagen valgte vi at gå efter flade. vejret var så dårligt, at vi var nød til at kaste anker!! Alligevel fik de godt 100 flade tilsammen, og EEN hornfisk.

Theo og kammesjukker Theo's hornfisk  

Ombord på Bette Skiv, bliver man tøjret, hvis man ikke opfører sig ordentligt!!!

 


Fisketur den 22.10.2011

 

 

I dag var Erik, hans søn og svigerdatter plus en kammerat, med ovre ved Lolland, for at se om vi kunne finde lidt flade. De var slet ikke uvillige til at bide, og Erik fik en rigtig pæn skrubbe, på et kg. Min den største var en lille smule mindre!

Erik med skrubbe min skrubbe  

I torsdags havde jeg også heldet med mig, jeg fik en rigtig flot rødspætte og en slethvarre

rødspætte hvarre

 


Fisketur den 15.10.2011

 

I dag ville vi ud og se om vi kunne finde nogen torsk. Turen gik op langs sejlrenden, mod 'Bermuda trekanten', Og jeg kunne godt finde fisk på loddet, på mellem 35 og 42 meter vand!!!! Men det er IKKE nemt at få dem til noget, når strømmen løber 2,5 til 3 knob, hele tiden. men lidt fik vi da ud af det. med de største på omkring 4 kg.

Leonard filetterer leonard filetterer Fisketur den 14.10.2011

I dag var Leonard og et par af hans landsmænd med en tur ovre ved Lolland. Det gaav en pæn portion fladfisk til os alle!!!!!

Leonard Leonard

johan og Frans

 


 

Fisketure den 26. og 27. sep. 2011

Mandag og tirsdag ville Theo, Harry, og en kammerat gerne med ud at fiske. De ville allerhelst jagte torsk, men mandag rendte strømmen så stærkt, at det var formålsløst at prøve. Så vi futtede over til Lolland efter flade. På hjem turen gjorde vi et lille stop, og nu løb vandet 'kun' knap 2. Så nu kunne det med hiv og sving lade sig gøre, at komme ned til bunden.

Theo med flad     Theo med torsk

Vi fangede temmelig godt med flade, og hjemturen gav et par gode torsk!

Dagen efter var vejret så godt, og strømmen så tilpas, at vi kunne fiske torsk hele dagen. Theo og hans kammesjukker fik 25 pæne torsk!!!! og jeg nappede selv 7.

torsk 1   mine torsk

De to mellemste, er taget på et almindeligt købe fladfiskeforfang, PÅ EEN GANG.

 


Fisketur den 24.09.2011

 

I dag var jeg lille tur ude alene. Vejret var godt, og jeg havde  fået en lille pakke orm forærende. så  det skulle jo udnyttes. Jeg fiskede nogen timer, sidst på eftermiddagen, på 11 til 13 meter vand, ud for Stengade Skov.

Det gav 8 isinger, 3 skrubber, 1 rødspætte og en makrel.

Rødspætten og den ene skrubbe var temmelig store.

FladeFisketur den 10 sept. 2011

 

I dag var Keld, Martin og Antonio fra Sicilien med ude at kikke efter de flade! vi var en tur ovre ved Lolland. Vi havde dejlig vejr og fangede rimeligt med fisk. Jeg havde selv 23 pæne fisk med hjem.

AntonioKeld

AntonioFisketure den 3. og 4. september 2011

 

Lørdag den 3., havde steen for længe siden 'sat sig på', og vejret blev så det var helt fint at tage ud. Derimod løb strømmen så stærkt nordpå, at vi var 'nød' til at tage over på Lollands siden. Vi drev-fiskede fra Taars, og op til Onsevig, på vanddybder lige fra 3 meter og op til 15. Men alligevel fandt fandt vi ikke de mange fisk. Der var pæne fisk i mellem. Men ingen af os havde over 20!!!!!

Søndag den 4. var Peter og Dimitri med ude. Da de havde fanget godt, ud for Stengade Skov, om lørdagen. (135 fisk til to mand).  Valgte vi at gå derop igen. Det blev en rimelig dag, med 40 fisk til Peter og Dimitri. Men slet ikke noget der lignede lørdagens helt fantastiske fiskeri.

PeterDimitri

Det sjove er, at Poul Erik 'GADUSN' også havde oplevet et rigtigt godt fiskeri oppe ved Onsevig, om lørdagen.   

 


Fisketure den 13 og 14 aug. 2011

 

 

I weekenden havde jeg lovet Gert, hans fætter, plus Torben, at vi skulle jagte lidt fladfisk, på Langelandsbæltet. Begge dage løb strømmen så kraftigt, at vi var nød til at tage over på Lollands siden, for at kunne fiske. Men det gør nu heller ikke noget. for vi fangede virkeligt pænt med fisk.

torben  gert

Jeg fik også selv nogen rigtig pæne fisk!!!! Den til højre er en ising på 680 gram og 41 cm.

3 flade

 

 

 


Fisketur den 6.8.2011

 

I dag var det torskene der skulle jages. Vi gik ned syd for den grønne bøje. helt ned til kompasafmærkningerne. Der skulle der være fisk. Men det var der nu ikke. Lidt længere nordpå fandt vi fisk, men DER kunne vi ikke fiske, for der var fuldstændig pladret til med garn. NÅ, lige nord for garnene var der også fisk. strømmen var nordgående, under een knob, så det var perfekt, og vi fik en del fisk i båden. Pæne torsk, lidt makreller og lidt isinger, og en pæn stor rødspætte.

gert    

 

 

 


 

Fisketur den 5.8.2011

I dag skulle vi en tur ud og se, om der var lidt flade. Det må man nok sige, at der var. Der kom både sletvar, rødspætter, isinger og skrubber i båden. og i rimelige mængder, og gode størelser.

keldrob

   


Fisketur den 28.07.2011

I dag skulle vi ud en sidste gang, mens Ole og Einer var her på ferie.

Vi valgte at blive ovre ved Stengade Skov, For ind i mellem var nordvesten en lille smule hård!!!!

Men det viste sig nu at være et godt valg. I dag fandt vi nemlig både store skrubber og isinger, og nogen pæne rødspætter.

Jeg fik en skrubbe på 900 gram, men lidt efter kom Ole med en der vejede 1 kg.!!! Ole fik også dagens største ising, på 600 gram!!!!!

Men alt i alt var det rigtig pæne fisk, der blev fanget hele dagen.

isingrødspætterødspætte2

 
Fisketur den 26.07.2011

 

I dag var Ole, Einer og jeg en tur på bæltet. Vi havde strålende vejr, næsten havblik, og kun moderat strøm, det meste af tiden.

Det resulterede i nogen pæne fangster. Ole fangede 26, og Einer fangede 17.

Jeg fangede selv 26. Deraf 7 til rygning, 12 til pandestegning, 4 store og 3 rigtig store, som jeg har filetteret.

Med lidt held, kommer der billeder på i morgen. Men vi skal også på havet igen i morgen.

eineracdo

Det var slet ikke så ringe nogen fisk. men i dag, den 27, gav også godt.

olejan

Og nu fandt vi de store isinger, men også nogen ordentlige skrubber.

skrubber

 


Fisketur den 09.07.2011

 

Lørdag var Sten, Jan og Jørgen med ude efter flade! Vejret var rimeligt, med en 4 - 6 meter østenvind, og strømmen var let nordlig. Så betingelserne var i orden. Vi ville ud på den første fladfisketur i denne sæson, og vi valgte at gå over nord for Tårs. Det var et udmærket valg, for vi fik hver især knap 40 fisk med hjem!! med nogen rimeligt store i mellem. Flest skrubber, men også en del gode isinger. De største af skrubberne havde tendens til at være lidt tynde, men ellers var de ved at være i godt huld igen.

  jørgen jan  

 


Fisketure i uge 27

 

I uge 27 var Stef, hans far, og en kammerat med ud at lede efter torsk. Vejret var meget svingende, men der blev da et par gode dage, hvor strømmen også var til at have med at gøre.

Vi fangede en del undermålere, men der var da også pæne torsk i mellem. Og så fangede vi 4 makreller, og jeg fik et par store næbdyr.

poul  poul

baljemakrel

 

 

 


Fisketur den 16.06.2011

 

Selv om man er i København, kan man godt komme ud at fange en fisk.

Efter fyraften i dag, gik jeg ud på nordenden af Refshaleøen, for at se om der skulle være en flad . Der var ikke en hel masse. Men på 2 timer havde jeg et godt hug, der desværre bare rendte med ormen. Fangede en undermåler, og sidst men ikke mindst: Fangede en pæn stor skrubbe, der godt nok var lidt tynd, i mine øjne!

 skrubbe  


Fisketur den 20.05.2011

 

Jeg har helt glemt at fortælle at Steen og kammesjukkerne var med ude at fiske store Bededag. Ikke noget vildt at fortælle om, men Steen fik en pæn torsk

steen


 


Fisketure uge 19. 2011

I uge 19 fik Spodsbjerg besøg af Willem, hans far, og svigerfar !!!!!  Disse tre herrer har fisket sammen i mange år !!!!!!!! De seneste år er turen gået til Norge  !!!  Men kørerturen fra Holland og til Norge er ikke blevet kortere med alderen !!!!!!! Som 80 årige kan man godt ønske sig fiskevand tættere på, og lidt roligere vand !!!!  Derfor faldt valget på Langelansbæltet, som jo er en del af de indre danske farvande !!!!!!!!

 Men med en uge med østenvind  og godt med nordgående strøm fand de hurtig ud af, at de indre danske farvande også kan vise tænder !!!!!

Den første dag på vandet var to af dem søsyge, men ugen bød da også på ture, hvor det gav pænt med torsk og der blev fisk til at tage med hjem til husholdningen !!!!!!!!!

de ældre herrerbæltet viser tænder02.05.2011 Lørdag fik vi nye beboere i Banghuset, og søndag ville vi ud at se om der var en torsk. Vejret var rimeligt, men 6 til 8 sekundmeter,  fra nordøst, giver alligevel lidt bølger og lidt rullen. Så den store af drengene var søsyg hele dagen.

Men vi fik da lidt pæne torsk med hjem. selv om der ingen målere var i mellem dem.

Henk med torsk

 


 

4 fisketure, fra den 23 til den 27 april

I påsken havde vi besøg af Jan og Dirk, fra Den Helder i Holland. De ville gerne ud at fiske i Langelandsbæltet. så allerede dagen efter de var kommet, gik turen mod Bermuda trekanten. Der var rigelig med vind fra øst, og det gav ikke de mange fisk. 

Nu er det blevet den 8 maj, og jeg skal altså have den beskrivelse lavet færdig!!!!!

Men selv om det blæste en halv pelikan, og strømmen løb over 3 knob, kunne turen godt nydes!!!!

jan nyder solen Senere fandt vi alligevel lidt pæne madfisk, efter råd fra Gadusn.

Dagen efter ville vi en tur ned omkring den grønne tønde, for at se hvad der gemte sig dernede. Vejret var noget bedre, og strømmen løb ikke så stærkt. Vi fandt en del pæne fisk, men ingen målere.   pæn fiskfiletering

Dagen efter holdt Jeg fri. Men Jan og Dirk gjorde Langeland usikker.

Jan ved strandenJan barbecue

De sidste to dage brugte vi oppe på skrænterne ud for Stengade Skov. Det gav en pæn mængde rigtig gode madfisk. Men desværre stadig ingen målere.Fisketur den 09.04.2011

I dag var jeg en tur på bæltet efter efter torsk. Erik og hans kammesjukker var med. Og det blev en temmelig givtig tur!!!!

Kåre var den der fangede absolut flest, og størst. Der er temmelig mange fisk i baljen, og de er ikke små.

kåres baljeeriks fissk

                                                                                             Erik havde nu også pæne fisk i mellem.

mine fisk 

                         Og min egen spandfuld er heller ikke dårlig!!!!Fisketur den 28.03.2011

 

Så nåede vi årets første tur til Hvide Sande, efter Sild. Jeg begyndte og fiske klokken halv elleve. Men sluserne var pivåbne, så vandet fossede IND i fjorden. Og der var ikke een eneste fisk at finde. Fra klokken et, var sluserne lukkede, men nul fisk.

Fra klokken tre fossede vandet UD af fjorden, så slusekanalen lignede en hel elv. Klokken fem havde jeg stadig ikke fanget noget, og var egentlig på vej hjem. Men så så vi en gang mågesjov!!! Det skyndte jeg mig at kaste efter, og så fangede jeg en måge!!!!!

Men fiskene VAR kommet, og i løbet af en time fangede jeg 26 store flotte sild!!!!!!!!!! Men SÅ var det også på tide at få renset fisk, og finde hjem.

sild hvide sande 28.03.2011måge   

 


Fisketur den 20.03.2011

Så blev det tid og vejr til en lille tur på Langelandsbæltet igen! Vinden var en let vind fra sydvest, og strømmen var let sydgående eller helt væk!!!

Men desvørre synes torskene ikke det var godt fiskevejr, så det blev ikke til de store fangster. Ken fik en god stegetorsk, Mike fik en pæn fisk, og jeg fik selv tre stegetorsk. Derudover fangede vi lidt undermålere, men ikke i stor mængde.

mike med torsk
 

Fisketur den 07.03.2011

Skulle have været ude i weekenden, men vind og strøm var så tossede, at der ikke var noget ved det.

Men mandag var det blevet stille vejr, og strømmen moderat. Så der skulle prøves til! Jan og Titus var med ude. Men det blev ikke den store fest. Jeg tror Jan fik een stegetorsk. Titus en tre stykker, og nogen flotte hvillinger, med een på 550 gram!!!

hvilling  

Jeg fik selv 3 stegetorsk, og 4 hvillinger.

 


Fisketur den 12.02.2011

 

Så var det blevet stille vejr igen. Og da det ser ud til at skulle blæse hele næste uge, ville jeg lige ud en kort eftermiddagstur. Når vi alligevel var på øen.

Jeg smuttede ned til nordenden af Næbbe Skov, og drev nordpå, på 20 meter linien. Men strømmen løb ca. 2 knob, så jeg skulle have 400 gram på, for at holde bunden. Det gav to torsk, på to drev, Og så havde jeg jo mere end rigeligt til aftensmaden. Så det passede jo meget fint.

1 torsk  filettering   

 


 


Fisketur den 30.01.2011

 

I  dag var det solskin, og ved middagstid skulle det give tøvejr, og det var helt vindstille. Så klokken 13 sejlede jeg ud, for at bruge de sidste orm.  Der er stadig, eller igen, en del is i havnen. Men endnu går det.

isis 2

Eftermiddagen gav 8 pæne torsk, hvoraf de fleste var hanner. sidst på eftermiddagen kom der en kold og klam tågebanke rullende ind over. så jeg ikke kunne se en hånd for mig. 

mad


Fisketur den 29.01.2011

 

 

I dag var vi så heldige, at vi undgik og sætte grej til i garnene!!!! Der var næsten ingen strøm, og den smule der var, var sydgåede. Så dagen startede meget langsomt. Men da Fie sejlede i havn, vendte strømmen, og så gik det løs. Vi fik alle pæne fisk!!!! 6 til Ryan 10 til Ole, og 12 til mig selv.

oleole 2

ryan 

 


Fisketur den 25-01.2011

 

I dag var det lige modsat, der var næsten ingen strøm, og torskene var generelt ikke særligt bidelystne, selv om vi kunne se de var der. Men ind imelem ramte vi alligevel en flok der ville noget. Og så havde vi begge to lige pludselig nok at gøre. Ken fik ca. 10 pæne fisk, og jeg fik selv 10, og en stor hvilling.

Ken Ken

Hjemme i køkkenet var der også en del arbejde med dem, men der blev ca. 5 kg. filetter!!!!

pæne fiskpæne fisk


 


Fisketur den 23-01.2011

 

I dag klarede det så meget op, lidt over klokken ni, at vi kunne tillade os at luske ned langs kysten. Og efter en times tid klarede det op, så der ikke var noget problem i at afsøge skrænterne.

Desværre løb strømmen så stærkt, at det var vanskeligt at komme ned til bunden. Men det lykkedes da i nogle tilfælde!!!!

Steen havde på et tidspunk mindst to torsk på plus Jan!!!!!

SteenSteens fiskSteens to fiskJan to fisk

 Steen fange 5 torsk i alt. Jan et fangede to og Jan to fangede også to. Jeg fangede selv 4.


 

Fisketur 15-1-2011.

Endelig forsvandt tågen så meget, at det var forsvarligt at sejle ud! Dog var det stadig så tåget, at jeg ikke fandt det fornuftigt at fiske i dybvands-ruten. Så valget faldt på skrænterne mellem sejlrenden, og Næbbe Skov.

I starten var strømmen næsten slæk, og det var ikke nemt at få noget til at bide, selv om jeg på loddet kunne se, at der VAR fisk. Men så kom der lidt strøm, og nu kunne jeg fange noget.

Den første var en 'rødtorsk' taget i tangbæltet lige inden for skrænten, på ca. 17 m. vand. En enkelt gang, troede jeg at jeg havde en virkelig STOR fisk på!!! Men det var bare to, på een gang. 

rødtorsktorsk

Nå, der var gode fisk i mellem, og jeg havde kun to undermålere oppe. Så jeg synes slutresultatet blev rimeligt, og der blev 2,5 kg. filetter. De største til koldrøgning, de mindste til panden. Plus at søster fik to torsk.

pæn torskfangsten

En god start på 2011, synes jeg.

 

janjan

X