En underlig fisk

Koldrøgning af kæbesnitter og spæk!

Her i vinterkulden har vi haft gang i røgtønden!! Vi havde et par kæbesnitter, og en del spæk, fra den sidste gris, vi delte med Vagn og Conny!!!

Nu var det på tide at få det ud af fryseren!!!!! Så det røg i en gang saltlage i et par døgn, og derefter i røgovnen. Så nu har vi et par fine røgede kæbesnitter, og derudover en del spæk, der er meget velegnet til at koge af til røget fedt. MUMS

kaebesnitter

Koldrøget torsk

Så blev det på tide at få koldrøget nogen torsk igen: Fiskene skal først en tur i fryseren, i mindst 10 dage. For at uskadeliggøre eventuelle parasitter! Så kommer de i en 8 procent saltlage i 24 timer. Derefter skylles de, lægges til afdrypning, og luftørres natten over.

frosne torskefiletter skylning torsk 

Så skal filetterne passes til på røgeristene, og pladseres i tønden, inden optænding!! Bugflæsket blev skåret væk, så vi reelt kun brugte halestykket og kongefiletten!

torsk på risttorsk i tønde

Temperaturen må ikke gerne komme over 20 grader, ved koldrygning. Derfor er spritflammen, der har antændt den u formede røgsmuld-bræmme, også gået helt ud ud, inden bakken pladseres i tønden.    

termometeropstart røg

Inden sengetid bliver smulbakken efterfyldt, så den kan brænde natten over!!! Og næste dag til frokost, kan der prøvesmages, efter ca 24 timers røgning.

prøvesmagningprøvesmagning

Resten får en tre timer mere i tønden, men så er resultatet også tæt på perfekt, når vi selv skal sige det!!!!!

tønden er færdigslutresultat  

Ovnstegt rødspætter

 

Ovnsteg rødspætte !!!!!

 

Røgning af fisk den 12. okt. 2010

I dag har vi igen røget en portion blandede fisk. De sidste makreller fra Norges turen, de sidste af Dirk hvillinger, og nogen isinger, der var for små til at blive filetteret.

 røg121010

røgning den 26 aug. 2010

Indbagt torskefileter